Istoric:

    Centrul de Voluntariat FSC s-a constituit in 2004 si cuprindea 3 proiecte : Administrativ (IT, secretariat, PR), SIC (programul de ingrijire la domiciliu) si Casa „Pistruiatul. 
In urmatorul an proiectul „Scoala de vara” a fost desfasurat pentru prima oara in satul Vultureni, urmand ca in 2006 sa fie prezent in alte doua localitati. 
Anul 2007 a adus recunoastere Centrului de Voluntariat FSC prin 2 premii *Cel mai bun program pentru tineri oferit de FONPC si *Cel mai bun proiect de voluntariat :Scoala de Vara castigat in cadrul Galei Oameni pentru oameni. Tot in acest an s-a organizat prima editie a Galei judetene a voluntarilor bacauani si s-a deshis proiectul „ProFamilia”. 
In urmatorii 2 ani au fost infiintate alte trei proiecte : „De la inima la inima”, „Centrul Mozaic” si „Clubul cu Lipici”. 
In anul 2010 am devenit membri fondatori ai organizatiei Volum, sub umbrela careia sunt 50 de organizatii non-guvernamentale. 
Urmatorul an aduce un nou proiect in Centrul de Voluntariat FSC : Charity Shop, un proiect de fundraising, iar in anul 2012 la Gala Nationala a Voluntarilor , primim premiul pentru cel mai bun coordonator de voluntari din Romania. 


Misiunea: 

Centrului de Voluntariat FSC este de a fi „schimbarea care ne-o dorim”, de a actiona prompt la nevoile semenilor pentru a creea o lumea mai buna, mai fericita. 


Viziunea:

Centrului de Voluntariat FSC este a unui oras solidar, in care toti cetatenii se implica in rezolvarea problemelor comunitatii locale, oferindu-si timpul, cunostintele, abilitatile, energia, talentele sau experienta pentru o societate mai sanatoasa, mai fericita. Ne dorim o comunitate in care implicarea intr-o activitate de voluntariat reprezinta o valoare acceptata si impartasita de toti membrii comunitatii. 


Obiective:

    Imbunatatirea conditiilor de viata a persoanelor aflate in nevoi prin implicarea voluntarilor in programe sociale, medicale si educationale. 
    Sa oferim tinerilor un cadru prielnic pentru a-si pune in valoare abilitatile existente, iar prin acumularea de experiente sa si le dezvolte, incat sa devina oameni responsabili, cu caracter, care sa faca fata provocarilor ce vor veni in viitor.