Departamentul pentru dezvoltare (DD)


 Ce isi propune acest proiect ?

 

    Deosebit de toate celelalte proiecte ale voluntarilor care se adreseaza in mod direct diferitilor beneficiari, acest proiect se adreseaza in principal propriei organizatii, propriilor voluntari, pentru ca acestia, prin propria lor dezvoltare si prin propriile lor acumulari, sa poata oferi si mai mult beneficiarilor directi ai FSC.

 

    Succesul acestui proiect va insemna rezultate mai bune pentru organizatia de Voluntari FSC si crearea unui centru de resurse si bune practici de voluntariat la nivel local, regional si national.

Vrem sa devenim un centru de excelenta in voluntariat, folositor comunitatii din care facem parte.

 

    Proiectul urmareste in principal trei obiective:

-          instruire, educare si dezvoltare personala a voluntarilor FSC

-          analiza si creativitate pentru inbunatatirea si dezvoltarea propriilor actiuni de voluntariat

-          organizarea si folosirea propriilor experiente si resurse pentru viitorii voluntari

 

Care sunt activitatile desfasurate in cadrul proiectului ?

 

    In cadrul acestui proiect au loc intilniri periodice intre voluntari cu scopul dezvoltarii personale prin instruire, spirit de observatie, analiza si reflectie in scopul obtinerii de rezultate concrete si aplicabile.

 

    Sunt organizare cursuri de instruire pentru dezvoltarea creativitatii si spiritului managerial si antreprenorial, lucrul in echipa si dezvoltare personala.

 

    Sunt initiate, documentate si realizate proiecte in sprijinul organizatiei, pentru strangeri de fonduri si/sau imbunatatirea activitatii curente.

 

    In principal proiectul are 10 echipe de lucru si urmareste 10 zone de activitati de sprijin pentru organizatie, dupa cum puteti observa in urmatoare prezentare: