Descrierea proiectului

postat 12 nov. 2010, 07:17 de Andrei Andrei

       Pentru ca elevii din cartierul Tache sa nu stea pe strazi dupa scoala, Centrul comunitar Mozaic, le ofera o alternativa la petrecerea timpului liber si posibilitatea de a fi ajutati la teme de catre volutarii FSC.
       Centrul comunitar din cartierul Tache, creat pentru copiii de toate varstele propune activităţi recreative care includ formarea de grupuri tematice de pictură, de arte vizuale sau muzică. Fiind într-o colaborare foarte bună cu
Şcoala nr. 8 “Domniţa Maria”, imediat după terminarea orelor de curs cei mici merg direct la locul de joacă unde întâi mănâncă şi apoi îşi fac temele.
        Pe langa toate acestea in cadrul centrului se desfasoara si activitati de week-end, unde copiii beneficiaza de imbunatatirea competentelor digitale, insusirea abilitatilor lingvistice de limba engleza si limba franceza precum si lectii de bune maniere si integrare in societate. Toate acestea sunt oferite cu multa daruire si entuziasm de catre voluntarii FSC.
        Centrul comunitar Mozaic are amenajat un spaţiu unde copiii se pot juca şi pot învăţa alături de voluntarii FSC, care saptamanal desfasoara activitati educative si recreative impreuna cu ei.Ideea de bază în care a fost conceput acest centru a fost aceea de a le oferi copiilor din cartierul Tache o alternativă mai sănătoasă la statul pe străzi sau la momentele în care se plictisesc în casă. În jur de 20 de copii vizitează zilnic Centrul renuntand la alte activitati neadecvate.

Comments