Noutăți-De la inimă la inimă

Descrierea proiectului

postat 12 nov. 2010, 07:13 de Andrei Andrei

Proiectul de la Spitalul Județean este un proiect ce se desfașoară încă de la începutul anului 2008. Aceasta initiațivă a Fundației de Spijin Comunitar ar putea fi catalogată ca prima de acest fel din România, iar oamenii au primit cu bucurie acest ajutor pe care voluntarii îl dăruiesc zilnic bolnavilor de la Secția de Neurologie a Spitalului din Bacău.

            Activitatea pe care o realizează voluntarii săptămână de săptămână le-a oferit cu siguranță acestora multă satisfacție, deoarece au putut aduce măcar un zâmbet de mulțumire pe chipurile triste ale oamenilor bolnavi. În câteva cuvinte, cei implicați în acest program îi ajută pe cei în suferințâ să meargă pe holuri pentru a nu rămâne imobilizați la pat, îi conduc la cabinetele unde fac tomografii și analize, au grijă să le procure bolnvailor ceea ce au nevoie (mancare, eventual medicamente de la farmacie), anunță asistentele atunci când sesizează terminarea unei perfuzii sau când unui bolnav îi este rău.

IMPRESII ALE VOLUNTARILOR DE LA SPITAL:

            Câțiva voluntari care activează în proiectul desfășurat la Spital au fost întrebați
în legătură cu activitatea lor și iată ce au răspuns:

    "Activitatea de voluntariat desfășurată în cadrul spitalului este una dintre activitățile mele preferate. Condițiile din cadrul spitalului nu sunt tocmai favorabile,însă pacienții compensează, sunt prietenoși, comunicativi și sunt dispuși sa ne lase să îi ajutăm,au încredere. Asistentele nu sunt foarte sociabile, și aș dori totuși ca activitatea de voluntariat să se extindă cât mai mult și ca un număr cât mai mare de elevi să participe în ajutorarea cadrelor medicale.Este într-adevar mare nevoie!"

      "Activitatea pe care noi voluntarii o realizăm săptămânal la spital ne-a adus multe puncte in favoarea formării pozitive a caracterului fiecăruia dintre noi. Cel puțin mie,aceasta acțiune mi-a arătat cât de mare este nevoia bătrânilor,chiar și a tinerilor aflați în suferință de a comunica și de a avea pe cineva lângă ei atunci când le este greu pentru a putea astfel depăși suferințele. Ceea ce facem noi nu se reduce doar la ajutorarea fizică a bolnavilor,ci în principiu îi ajutăm moral pentru că de asta au nevoie pentru o recuperare rapidă. Pe viitor sper ca fenomenul de corupție existent în spitale să dispară în totalitate."

 

1-1 of 1