Dezbateri in cadrul proiectului "Voluntari pentru viitorul comunității"

postat 6 feb. 2015, 01:52 de Ioana Jitariu

In vederea formării unei generații responsabile, în care viitorii cetățeni să facă o schimbare durabilă in bine în comunitațile în care trăiesc, au fost organizate dezbateri cu privire la diverse teme de interes pentru adolescenti și tineri.In fiecare luna din August pana în Decembrie au fost abordate o varietate de subiecte, printre care:

  • "Violența în școli": Activitatea s-a desfășurat folosind metoda teatrului, avand camoderator un reprezentant al Inspectoratului de Poliție. Voluntarii participanți au ajuns la concluzia că educația din familie, climatul familial este locul unde acest fenomen începe și se poate termina.
  • "Alcoolul și țigara": La această dezbatere au fost invitați reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacau (d-l Radu Naforniță). Activitatea a fost una intensă, deoarece participanții au putut "testa" cu ajutarul unor ochelari speciali senzațiile unei persoane care se droghează sau care este in stare de ebrietate (la nivelul văzului). Discuțiile au fost provocatoare, printre participanți fiind și consumatori de substanțe psihoactive.

  • "Sarcinile și bolile cu transmitere sexuală la adolescenți": Invitatul acestei dezbateri a fost un doctor de familie care a prezentat o statistică a avortlui în rândul tinerilor. Deasemeni, a fost luat ca și studiu de caz situația prezentată recent la TV a tânărului care a infectat mai multe persoane în mod intenționat.
  • "Facebook-ul, între carte de vizită și pericol ascuns":În cadrul dezbaterii, ce a avut ca invitat un psiholog, au fost discutate avantajele si dezavantajele unei pagini de Facebook, evidențiind nevoia adolescenților de socializare, dar si pericolele ce pot sa apara (traficul de persoane).

  • "Bulimia și anorexia": Dezbaterea a fost condusă de un cadru medical și de către psihologul organizației noastre. Au fost prezentate pericolele la care se expun adolescentele atat din punct de vedere medical, cat si psihologic.
Comments