Descrierea proiectului

postat 12 nov. 2010, 07:07 de Andrei Andrei
Acest proiect a fost demarat la începutul acestui an școlar, Fundația de Sprijin Comunitar dorind să susțină astfel dezvoltarea echilibrată a personalităților elevilor din mediul rural ce au venit să studieze la Bacău, cu ajutorul voluntarilor.
           Numele proiectul provine de la cuvântul „mentor” ce înseamnă conducător spiritual, îndrumător sau educator. Așadar proiectul are ca grup țintă un număr de 50-60 de tineri susținuți cu burse de către Fundația de Sprijin Comunitar. Fiecare dintre acești bursieri vor avea parte de susținerea timp de un an a câte un voluntar într-o gamă variata de probleme.         
          Scopul este formarea de prietenii sincere, bazate pe comunicare, sprijin și respect. Rolul voluntarilor este acela de a-i ajuta pe bursieri în problemele școlare, familiale și chiar personale dacă este cazul.  Fiecare voluntar va trebui să își stabilească un program propriu prin care să ofere din timpul său pentru a rezolva împreuna cu bursierul său anumite probleme ce se vor ivi pe parcursul anului . Vor exista întâlniri lunare între voluntari și bursieri pentru a facilita astfel formarea de prietenii.
Comments