Masă de Crăciun pentru oamenii străzii

postat 3 feb. 2017, 02:43 de Gabriel Magurianu

Am reuşit să continuăm tradiţia, şi anul acesta am avut parte de o masă de Crăciun pentru 70 de persoane. Mulţumim voluntarilor care au gătit cu drag peste 600 de sarmale, ciorbă de vită şi friptură. Au avut parte, nu doar de mâncare, ci şi de o vorbă bună şi cadouri. Nu e nimic mai frumos ca şansa de a privi chipurile fericite a zeci de copii care şi-au petrecut sărbătorile pe stradă sau a caror parinţi nu şi-au permis o masă caldă sau să le ofere cadouri. Copii din cartierul Izvoare s-au bucurat la fel de mult ca şi cei găsiţi în piaţă. Mulţumiri speciale Biancăi Zodian, Ştefaniei şi Otiliei!

Premiaţi la Gala Naţională a Voluntarilor

postat 3 feb. 2017, 02:32 de Gabriel Magurianu

Si anul acesta proiectele de voluntariat ale Fundatiei de Sprijin Comunitar, au fost recunoscute la cel mai inalt nivel. La Gala Nationala a Voluntarilor, voluntarii FSC au obtinut din nou aprecieri  pentru munca lor:  
- Cel mai bun proiect de voluntariat al anului 2016 , in domeniul sanatatii:  Proiectul "Ingeri in Halate Albe” desfasurat la Spitalul Judetean Bacau.
- Cel mai bun proiect al anului  2016 in domeniul arta si cultura: Proiectul „Casuta cu Arta” – Activ Mozaic.

Editia a X-a a Galei Judetene a Voluntariatului

postat 3 feb. 2017, 02:04 de Gabriel Magurianu

Miercuri, 7 Decembrie, a avut loc a X-a editie a Galei Judetene a Voluntariatului.
Evenimentul a avut drept obiectiv principal incurajarea voluntariatului prin premierea celor mai valoroase proiecte si a celor mai activi dintre adolescentii implicati in aceste proiecte. Categoriile la care organizatiile, firmele si institutiile publice au avut sansa de a face nominalizari au fost urmatoarele: Premiul pentru “Voluntarul anului 2016 al Judetului Bacau”, Proiectul de voluntariat al anului desfasurat de un ONG, Proiectul de voluntariat derulat de o institutie/scoala /liceu, Proiectul de voluntariat al anului 2016 derulat de o companie. Totodata, a avut loc finala Liceeni au Talent, in care au fost premiate talentele elevilor Bacuani.
 
Pentru mai multe informatii puteti accesa link-ul de mai jos.
http://www.desteptarea.ro/o-seara-magica-alaturi-de-fsc-voluntari-de-nota-zece-la-editia-a-x-a-galei-voluntariatului/

Training de initiere al noilor voluntari

postat 3 feb. 2017, 01:31 de Gabriel Magurianu

In lunile Octombrie si Noiembrie, echipa noastră a crescut semnificativ. In fiecare sâmbătă, au avut loc training-uri de initiere si orientare a voluntarilor, care au trecut de interviu. Au fost semnate in aceasta perioadă contracte de voluntariat cu peste 300 de elevi si studenti. Mulțumim liderilor de voluntari pentru implicarea lor : Sara Solot, Buganu Ștefania, Bianca Lichi, Bianca Iosub, Ioana Elena, Alina Porcaru și Biancai Zodian.

Campanie de Recrutare Voluntari

postat 3 feb. 2017, 01:20 de Gabriel Magurianu   [ actualizat la 3 feb. 2017, 01:21 ]

 
In perioada Octombrie- Noiembrie, au avut loc mai multe campanii de recrutare a voluntarilor in 7 colegii din Bacău. Peste 3000 de elevi au primit informații despre voluntariat si despre oportunitățile de voluntariat din orașul Bacău. In urma acestei campanii au fost intervievati peste 300 de elevi care au trecut in etapa urmatoare,respectiv, in sesiunea de orientare si instruire.Campania de curăţenie "Let's Do It Romania"

postat 3 feb. 2017, 01:06 de Gabriel Magurianu

 In luna Septembrie, voluntarii FSC s-au alaturat sutelor de tineri din intreaga tara, si-au declarat "razboi" gunoaielor din zona parcului "Cancicov". Peste 35 de voluntari, tineri si varstnici, s-au echipat corespunzator si au adunat peste 30 de saci de gunoi.

Voluntarii FSC, implicati intr-un proiect multicultural

postat 16 aug. 2016, 10:38 de Ioana Jitariu

Voluntarii FSC au reprezentat Romania in cadrul unui proiect european derulat in San Benedetto del Tronto, Italia. Timp de 9 zile voluntarii au participat la diverse workshop-uri si au vorbit despre ce inseamna "RESPECT IN DIVERSITY". 

Scolile de vara FSC 2016

postat 16 aug. 2016, 10:26 de Ioana Jitariu   [ actualizat la 16 aug. 2016, 10:29 ]


Si anul acesta, pe tot parcursul verii, peste 50 de voluntari atat din Bacau, cat si din Anglia, s-au implicat in proiectul "Scoala de vara" al Fundatiei de Sprijin Comunitar. Cu 8 scoli situate in mediul rural, peste 1000 de copii au beneficiat de o saptamana distractiva, plina de educatie nonformala, jocuri si momente ce le-au adus zambetul pe buze.


Despre proiectul FSC s-a relatat si in cotidianele locale:

Proiectul "Scoala de vara", premiat din nou

postat 16 aug. 2016, 10:17 de Ioana Jitariu

Efortul, creativitatea, dragostea, pasiunea voluntarilor FSC au facut ca si anul acesta sa primim inca un premiu pentru proiectul "Scoala de Vara" in cadrul "Galei Societatii Civile". Tinem sa felicitam toti voluntarii ce au facut o diferenta in viata sutelor de copii din mediul rural. Anul acesta vom organiza alte 8 scoli de vara. Numaratoarea inversa a inceput, in curand vom fi din nou impreuna cu acesti copiii!

Gala Premiilor Comunitatii Bacauane, editia a XV-a

postat 16 aug. 2016, 10:12 de Ioana Jitariu

    Un curcubeu de fapte bune la Gala Premiilor Comunitatii Bacauane. Un spectacol de calitate si un fenomenal Dan Negru au fost ingredientele unei seri de neuitat pregatite de FSC pentru cei 260 de participanti, un nou record de participare la cel mai important eveniment caritabil si de promovare a responsabilitatii sociale din Bacau, Gala Premiilor Comunitatii Bacauane.
    Si din punct de vedere financiar evenimentul a fost un succes, pentru al doilea an consecutiv suma totala stransa depasind 40.000 de euro, bani care reprezinta un sprijin important pentru continuarea proiectelor sociale medicale si educationale oferite de FSC unui numar de peste 6000 de persoane din judetul Bacau.
    Momentele artistice ale serii au fost asigurate de soprana Gabriela Iștoc, copiii beneficiari ai FSC de la Clubul cu Lipici Bacau, voluntarii organizatiei si trupa Unknown Crew.
    Le multumim tuturor, sponsori, donatori, voluntari, prietenii nostri atat de dragi care ne sunt alaturi si ne motiveaza sa fim tot mai buni in fiecare an!
    

1-10 of 153