Ştiri‎ > ‎

40 de voluntari FSC au "luminat" casele a 10 bunici imobilizati la pat

postat 16 apr. 2014, 01:16 de Gabriel Magurianu
 
Ca in fiecare an, in preajma sarbatorilor pascale, voluntarii FSC organizeaza o campanie de curatenie la domiciliul beneficiarilor vartsnici. Iata memoriile voluntarilor care au participat la aceasta actiune:
Azi, 15 aprilie fiind Saptamana Patimilor, ne-am strans in numar mare la sediul Speranta pentru a face o fapta buna, si anume aceea de a le pregati casele batranilor singuri pentru Sfintele Pasti.
Odata ce am intrat in casa am fost placut impresionata de zambetul si caldura cu care ne-a primit BUNICA. Aceasta ne-a explicat cu ce am putea sa o ajutam, asa ca eu in calitate de coordonator si cu ajutor fetelor, am impartit sarcini si roluri in aceasta misiune. Noi, voluntarii FSC aveam un scop comun, de a-i aduce doamnei Maria lumina in casa.

S-a dovedit a fi o zi extraordinara, orele petrecute la BUNICA au fost uimitoare, pe langa faptul ca am ajutat-o sa primeasca Sarbatoarea Invierii cu casa curata, am adus un zambet pe buzele acesteia. Cuvintele de multumire si sfaturile pe care ni le-a spus au facut ca aceasta zi sa devina si mai speciala. Abia astept sa aduc zambetul pe buze unui BUNIC si cu alta ocazie. Multumesc pentru aceasta experienta minunata si nu in ultimul rand multumim vecinei Felicia si doamnei Maria de la FSC pentru munca depusa.

            Diana

            A fost prima data cand am facut asa ceva. M-am bucurat foarte mult ca am putut sa ajut pe cineva in loc sa stau acasa degeaba. Este o experienta pe care nu cred ca o sa o uit si imi doresc sa mai fac asta si cu alte ocazii. Sper ca i-am facut ziua mai buna acelei batrane si cred ca am facut o echipa grozava cu voi.

       

     Ruxandra

            La inceput nu știam ce va fi, dar am ajuns la batrana si m-am linistit cand am văzut ca e binedispusa. Intradevar, cand am intrat in locuinta nu m-am gandit ca vom duce pana la final treaba, dar ne-am mobilizat si incet-incet vedeam progrese. Spre final, cand aproape totul era gata, am realizat ca pentru doamna Maria chiar a insemnat ceva ajutorul nostru si ma bucur ca am facut o fapta buna.

            Paula

            Din punctul meu de vedere, ziua de astazi a fost minunata. Fiind o experienta de neuitat pentru ca a fost ceva nou, placut, am avut ocazia sa aduc impreuna cu echipa mea bucurie in sufletul doamnei Maria care a fost asa fericita dupa ce totul a fost terminat, casa fiind curata. Cea mai mare rasplata in urma acestor lucruri realizare de mine si de colegele mele a fost zambetul de pe fata ‘’bunicii’’ care, era asa mandra de noi si multumita ca de sarbatori va fi curat exact asa cum isi dorea.

Intr-un final, pot spune ca astept cu mare drag sa se reia aceasta initiativa si voi mai participa cu mare drag cand voi avea ocazia.
Comments