Ştiri‎ > ‎

A venit vacanţa…Ce fac voluntarii la Centrul Mozaic?

postat 23 iun. 2011, 06:07 de Gabriel Gaby

             După cum ştim a venit prima săptămână din vacanţă ,iar odată cu ea copiii din cadrul Centrului Mozaic au început o serie de activităţi distractive ce se vor desfăşura pe toată perioada verii. Aceste activităţi sunt realizate în special pentru a ajuta copiii să evite anturajele neplăcute.
Pentru a vă ajuta să întelegeţi mai uşor în ce constă aceste activităţi,am decis să îi punem câteva întrebări lui Baciu Paul , voluntarul coordonator al Centrului Mozaic.
            Reporter : În ce perioadă se vor desfăşura activităţile?
  
          Baciu P.: Activităţile de vară au fost planificate astfel încât să cuprindă toată perioada vacanţei începând cu data de 20.06.2011  până în data de 09.09.2011.
             Reporter:
De câţi  voluntari va dispune centrul  pentru desfăşurarea acestor activităţi?
             Baciu P.
: În această vară, la centrul Mozaic vor fi în jur de 40 de voluntari care vor activa pe toată perioada vacanţei, asta înseamnând cam 6-7 voluntari în fiecare zi.  Sunt voluntari care acoperă activităţile în intervalul 10:00 – 17:00, dar sunt şi voluntari care au ales să vină de la 10:00 - 14:00 sau de la 14:00 - 17:00, în funcţie de disponibilitatea lor.
             Reporter
: În fiecare zi va exista câte o activitate distinctă. Ne poţi spune în ce constă acestea?

              Baciu P.:
Da, activităţile diferă de la o zi la alta şi vor avea tematici diferite. Luni, în prima parte a zilei, respectiv 10:00 – 13:00 va fi “Clubul de creaţie” , unde vom învăţa să confecţionăm zmee din hârtie colorată, mozaic din pietricele, colaj cu elemente din natură, măşti etc. În a doua parte, respectiv 14:00 – 17:00 va fi clubul de  “Jocuri interactive” cum ar fi: scaunele muzicale, twister, bang, jocuri cu paraşuta, graniţa elveţiană, bucătarul şi multe alte jocuri.În zilele de marţi şi de vineri vom avea “ieşire în aer liber”, când vom merge în Parcul Cancicov sau în Parcul Letea şi vom face cu aceştia câteva jocuri interactive cu mingea, freezby şi jocuri competiţionale.Miercuri în prima parte a zile va fi  “clubul educativ “, unde ne vom uita la  DVD-uri despre astronomie, biologie, geografie etc. şi vom avea concursuri cu întrebări pe baza subiectului. În a doua parte a zilei va fi “clubul de pictură”, unde avem şi aici diferite teme: pictura cu degetele, picturi colective, pictură pe pietre etc.Joi vom avea “clubul de sport” în prima parte a zilei, unde vom învăţa să jucam handball, baschet, volei, dar şi exerciţii de fitness. În partea a doua a zilei vom avea “clubul de engleza”, unde copiii îşi vor îmbunătăţi vocabularul limbii engleze.
             Reporter
:
Cum vor decurge activităţile de-a lungul verii?
              Baciu P.: Activităţile vor fi de luni până vineri. Vor începe la ora 10:00 şi se vor termina la ora 17:00. În acest interval, de la ora 13:00 la 14:00 va fi o pauză, timp în care copiii vor lua o gustare.
            Reporter :
Ce le poţi spune voluntarilor ce vor activa pe perioada verii în cadrul centrului ‘Mozaic’.
             Baciu P.: Voluntarilor le mulţumesc pentru alegerea făcută, aceea de a-şi petrecere vacanţa alături de copiii de la centrul Mozaic, desfăşurând împreună cu aceştia activităţi distractive, dar şi educative. Prin aceste activităţi voluntarii vor face posibil ca vacanţa acestor copii să nu fie una monotonă, ci una în care se vor distra dar vor şi învăţa lucruri noi, într-un mod diferit.Sper ca în această vară, să putem face faţă căldurii, şi să ne bucurăm de vacanţa alături de copiii din cadrul centrului.
                  Acestea fiind spuse ...ce mai aşteptaţi ? Spor la desfăşurarea activităţilor!


                                                                               Mădălina Frigură in colaborare cu Ramona Rotaru

Comments