Ştiri‎ > ‎

A vota sau a nu vota

postat 13 oct. 2011, 05:18 de Andrei Dulgheru

            In aceasta perioada, dupa cum ati observat deja cu siguranta, vor avea loc alegerile in licee pentru presedintia consiliului elevilor. Intre 10 şi 22 octombrie 2011 se vor desfasura “campaniile electorale” si alegerile propriu-zise, in urma carora se vor desemna preşedintele,  vicepreşedinţii,  secretarul şi  responsabilii pe cele cinci departamente. De asemenea, presedintele consiliului elevilor din fiecare liceu va face parte si din consiliul judetean al elevilor.

            Bineinteles, toti candidatii se vor stradui sa ne convinga ca ei sunt cei mai potriviti, ca ei vor face marea schimbare pe care o asteptam cu totii. Dar ce schimbare pot ei cu adevarat sa faca? Cu ce ne pot ei ajuta de fapt? Pentru ca , in afara de un afis bine gandit, acesti elevi trebuie sa ne inspire incredere, sa fie responsabili si implicati si cel mai important, sa fie creativi si dispusi sa “lupte”, sa insiste, sa isi sacrifice timpul pentru a duce la bun sfarsit proiectele in care se implica. Desigur, ei nu pot adauga o piscina liceului, si nu pot sa-l reconstruiasca, dar pot sa ne implice pe toti in activitati extrascolare, pot organiza evenimente si pot stabili parteneriate care sa ne ajute pe viitor. De aceea e foarte important sa votam pe cineva capabil sa ne implice si pe noi in proiecte cat mai utile si interesante, pe cineva pregatit sa invete si sa ne invete, pe cineva cu initiativa, in cazul in care vrem sa vedem vreo diferenta. Altfel, sigur ca nu se va intampla nimic, scoala va continua, si fiecare se va plange ca nu facem nimic nou, inovator sau util, ca nu aflam de proiectele in care ne-am putea implica, vom da vina pe sistemul de invatamant si vom trece mai departe.

            Va sfatuiesc, deci, sa votati cu atentie, pentru ca o alegere buna, desi nu credeti, chiar ar putea influenta desfasurarea acestui an scolar. 


                                                                   

                                                                                          Iacobov Adela Alexandra


Comments