Ştiri‎ > ‎

Bac-ul, o alta criza...

postat 12 iul. 2011, 04:13 de Gabriel Gaby

      

 Cu toții am văzut rezultatele dezastruoase de la bac anul acesta, în toată țara.  Județul Bacău nu a facut excepție, având o promovabilitate de doar 45,59% , și un număr de 2700 de contestații depuse, a căror rezultate au fost afisate pe 8 iulie.  După afișarea lor nivelul de promovabilitate a crescut cu circa 1%, acest lucru însemnând că un număr de aproximativ 30 de elevi au promovat în urma contestațiilor.

        In următoarele rânduri vom analiza situațiile din câteva colegii din Municipiul Bacău. La Colegiul Național “Gh. Vrănceanu “ în urma contestațiilor din cei 5 elevi care nu promovaseră au trecut doar 2,  la Colegiul Național “Vasile Alecsandri” au rămas tot 5 elevi nepromovați chiar și în urma contestațiilor, iar la Colegiul Național Fedinand nu au promovat 9 elevi.

        Cele mai slabe rezultate au fost obţinute de elevii de la Colegiul Tehnic „Letea“, unde au fost admişi doar 10 elevi dintr-un total de 223, „Dumitru Mangeron“, unde din 131 au promovat examenul doar opt absolvenţi, şi la Colegiul Tehnic de Comunicaţii „N.V. Karpen“ unde, dintr-un total de 333, au promovat proba maturităţii doar 44 de absolvenţi.       

        Cu toate că nu suntem chiar ultimii din țară, avem totusi motive să ne facem probleme. Este primul an în care rezultatele sunt atât de proaste, iar acum nouă, celor care urmează să dăm bac-ul, ce ne rămâne? Să ne facem griji și să sperăm că la anul va fi mai bine...

Adela  Iacobov

Comments