Ştiri‎ > ‎

Confesiunile unui voluntar!

postat 18 apr. 2012, 05:33 de Stefan Genes
    "Numele meu este Gherman Elena, sunt elevă la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" și sunt voluntară la Fundația de Sprijin Comunitar de un an. În urmă cu o lună am devenit coordonatorul unui centru numit Pro Familia Bistrița. Acesta face farte din proiectul Pro Famila și este un centru pentru copii. Activitatea voluntarilor de aici constă în ajutarea copiilor la teme,  în organizarea unor jocuri interactive și cel mai important în crearea unor relații de prietenie.

    Despre activitatea mea ca voluntar, nu știu exact ce ar trebui să spun, însă știu că există mai multe moduri în care poți face voluntariat: poți alege să vii la centru două ore pe săptămână, să faci timpul să treacă mai repede ca să completezi numărul de ore necesare pentru obținerea certificatului mult dorit pentru C.V., poți alege să vii la centru din când în când doar ca să te lauzi prietenilor că ești voluntar, căci în ultima perioadă se crede că este cool să faci asa ceva sau poți să pui suflet în ceea ce faci, să incerci să înțelegi acei copii, să îi ajuți așa cum poți și poate chiar să legi prietenii strânse cu ei. 

    Sinceră să fiu nu stiu daca mereu reusesc sa fiu o voluntara devotata insa.., însă de fiecare dată când merg la centru încerc să pun suflet în ceea ce fac și să dau tot ce am mai bun.

    Nu este întotdeauna ușor. Merg la Pro Familia Bistrița după ore și de obicei sunt obosită. Este posibil să ajung acolo și copiii să fie morocănoși căci poate au avut o zi proastă. Poate pur și simplu nu mă place un copil și îmi este greu să mă înțeleg cu el. Dacă stai și te gândești poți întâmpina multe obstacole.

    Așadar... Ce mă face să merg în continuare la acest centru? 

    Un zâmbet? O îmbrățișare? Faptul că uneori îmi spun "mamă"? Da. Toate aceste lucruri. Însă cele mai importante sunt progresele pe care reușești să le faci cu ei. Este un sentiment de nedescris când înveți pe cineva alfabetul, când reușești să faci un copil care abia vorbește să îți povestească "Capra cu trei iezi", când convingi un copil retras să participe la activitățile tale sau când vezi că munca depunsa nu a fost în zadar.

    Există oare o recompensă mai mare decât să vezi niște copii care se certau mai mereu cooperand pentru a  prezenta o mică serbare de Crăciun? Sau când îi duci la cinema pentru prima data în viață lor și realizezi cât de important este pentru ei această ieșire care le lărgește orizontul?

    Poți face voluntariat în modul tău însă îți garantez că valoarea unui certificat nu se compară cu timpul petrecut cu acești copii minunați."

 

                                                                                                        Elena Gherman,

                                                                                                    C.N."Vasile Alecsandri"

    Pentru activitatea depusa in toate aceste zile la Centrul ProFamilia, Elena a fost rasplatita cu titlul de "Coordonatorul lunii martie!" .

Comments