Ştiri‎ > ‎

Curatenie pentru bunicii "nostri"!

postat 12 apr. 2012, 12:25 de Stefan Genes   [ actualizat la 12 apr. 2012, 12:35 ]

Ca in fiecare an, in apropierea sarbatorii Invierii Domnului, voluntarii FSC s-au inarmat cu materialele necesare si au pornit sa ii ajute la curatenie pe 8 beneficiari, care din cauza varstei aveau nevoie de ajutor.  S-au impartit biletele, cu adresele beneficiarilor, echipelor de voluntari si am pornit la drum.  Echipa noastra era foarte entuziasmata la inceput, chiar si dupa ce ni s-a spus ca o sa fie mai greu sau ca sunt gandaci. Nimeni nu s-a gandit ca acei bunici erau practic invadati de acele insecte oribile. Cand am ajuns la apartament, mirosul care emana din locuinta ne-a facut sa ne intoarcem si sa iesim din bloc. Ceea ce ne-a motivat sa intram a fost faptul ca Gaby a rezistat si am zis ca daca el a reusit noi de ce nu? ...

Am intrat in acel apartament si ne-a cuprins groaza, gandacii erau peste tot... pereti, in dulapuri, in frigider, pe alimente, iar unii mergeau nestingheriti pe batranica care era imobilizata la pat. Erau niste imagini pe care nici unul dintre noi nu si le-a imaginat vreodata, ca nepasarea oamenilor ii lasa pe acei batranei sa isi traiasca ultimele clipe in singuratate, mizerie si durere. 

Am incercat sa exterminam acei intrusi si am folosit 10 sprayuri pentru gandaci, dar ne-am  dat seama ca era in zadar, deoarece erau mult prea multi, astfel incat dupa ce am strans 3 farase de gandaci... tot mai erau. Am mers apoi in camera bunicilor. Era un dezastru greu de descris, de la alimente stricate pe masa pana la covorul imbibat de urina care se lipise de parchet. A fost greu, dar privirea de multumire din ochii bunicilor ne-a facut sa trecem peste orice sentiment de neplacere si sa facem curatenie si in acea camera. 

Dupa 6 ore de munca am reusit sa aducem cat de cat un miros placut si curat in acel apartament. Multumirea sufleteasca care ne-a cuprins la final ne-a facut sa ne bucuram ca am “nimerit” sa-i ajutam pe acesti bunici, uitati de cei dragi. Am plecat cu promisiunea ca o sa ne mai intoarcem si ca noi nu ii vom parasi. 

                                                                                                            Adina Paduraru,
                                                                                                                  
 voluntara F.S.C.
 
Comments