Ştiri‎ > ‎

Desfasurarea Scolii de Vara Motoseni 2011 ...

postat 23 aug. 2011, 01:18 de Voluntari FSC   [ actualizat la 29 sept. 2011, 04:13 de Stefan Genes ]

Scoala de Vara Motoseni s-a desfasurat pe perioada 19-28 a lunii iulie, aceasta fiind cea de-a doua editie organizata in acest sat, la care au participat sapte voluntari din Marea Britanie, de la Fundatia LIBRA si sapte voluntari bacauani, de la Fundatia de Sprijin Comunitar.

Fiecare voluntar a fost implicat in cate un club educativ, precum cel de Engleza, dar si alte cluburi care ii ajutau pe copii sa isi dezvolte latura creativa, cluburile de Arta, Dans si Muzica. Pe langa aceste cluburi a existat si clubul de Sport si Jocuri, care ii relaxa si ii distra pe copii. Datorita faptului ca o mare parte a voluntarilor prezenti in acest an au participat si la editia anterioara, relatiile dintre copii si voluntari au devenit mult mai stranse formanduse prietenii.

Desi a existat multa distractie si voie buna, voluntarii au reusit sa imbine toate acestea cu o munca de calitate, care a putut fi observata in pen-ultima zi, atunci cand s-a pus in scena o piesa de tearu din cartea plina cu povesti “Just so Stories”, care pe multi dintre parintii prezenti la acel eveniment, dar si reprezentanti a  celor doua Fundatii i-a impresionat pana la lacrimi.

Relatiile dintre cele doua grupuri de voluntari au decurs foarte bine, ei invatand sa se autogospodareasca, facand treaba cot la cot nu numai in timpul programului stabilit cu copiii, deoarece ei trebuiau sa isi prepare hrana singuri si sa faca curatenie de fiecare data dupa cluburile de arta sau dupa masa.

Desi voluntarii englezi trebuie sa plateasca sume destul de mari pentru a veni in Romania si a face voluntariat, ei au declarat ca isi doresc sa revina si la anul in Bacau pentru a retrai o astfel de experienta.

La finalul celor doua spatamani copiii si voluntarii si-au lasat amintiri pe tricou, sepci sau plasute, in care fiecare isi exprima dorinta de a se revedea si la anul in aceeasi formula. Despartirea a fost atat de dureroasa, incat nimeni nu mai putea sa isi stapaneasca lacrimile, stiind ca doar la anu se mai pot revedea cu totii.

 

                                                                                                          Genes Stefan

Comments