Ştiri‎ > ‎

Experiente inedite

postat 3 iul. 2012, 06:05 de Stefan Genes

In datile de 11 februarie  si 07 aprilie 2012 la Centrul Pro Familia s-au desfasurat doua activitati in care voluntarii au iesit la film cu beneficiarii. Deoarece diferenta de varsta dintre cei de la Pro Famila este destul de mare am ales sa mergem la doua filme diferite, specifice varstei si gusturilor lor.

Pe 11 februarie am mers la filmul One for the Money cu cei mai mari. Sincera sa fiu toti voluntarii erau putin emotionati, pentru ca nu mai iesisem cu beneficiarii pana atunci si ne era oarecum teama pentru ca erau sapte persoane de care trebuia  sa avem grija. Dar ei ne-au surprins in mod placut. Pe drumul pana la mall am reusit sa vorbim cu ei chiar mai mult decat o faceam la centru si relatia dintre noi parea a fi una de prietenie si nu de voluntar-beneficiar.  Am ajuns sa povestim si cunoscandu-i am descoperit ca nu suntem prea diferiti. Cu totii eram doar niste adolescenti care se bucurau de compania celorlalti si mergeau la un film impreuna. Ei erau foarte entuziasmati si s-au simtiti bine pe tot parcursul activitatii. Filmul ne-a placut tuturor, am ras mult la el si pe drumul spre casa ne-am spus parerile.

Cand a venit  randul micutilor, pe 07 aprilie, grijile au crescut si mai mult deoarece eram doar trei voluntari de aceasta data si responsabilitatile crescusera. Insa inca o data copii au fost cuminti si intelegatori. Inca de cand eram la centru ni se puneam o multime de intrebari deoarece isi puteau doar inchipui cum va fi. Asadar le-am explicat detaliat si am raspuns la fiecare intrebare ajungand chiar si sa stabilm culoarea scaunelor din sala de cinema. Cand au intrat in mall au fost foarte entuziasmati deoarece nu mai fusesera niciodata intr-un loc asemanator si fiecare lucru pe care noi il consideram obisnuit pentru ei insemna o noua descoperire. Se uitau curiosi la vitrinele magazinelor, erau putin speriati de scarile rulante, s-au uimit de marimea salii de cinema si a ecranului. Am vizionat filmul Lorax- Protectorul padurii, in 3D care a fost  foarte distractiv si plin de invataturi atat pentru copii cat si pentru voluntari. Am  fost impresionata ca timp de 95 de minute, cat a durat filmul, copiii au reusit sa se concentreze si sa fie atenti doar la actiunea din fata ochilor lor. Cand s-a terminat filmul am fost prin magazine, ei fiind impresionati foarte mult de un magazine de elecrocasnice, chiar ne-am plimbat de vreo trei ori cu liftul(lucru pe care l-au facut pentru prima data) si ne-am intors spre casa lor povestind si simtindu-ne foarte bine unii in compania celorlalti.

Aceste doua activitati au insemnat foarte mult pentru mine si pot sa spun ca si pentru ceilalti voluntari. Am reusit sa ii cunoastem mai bine pe beneficiari  si intre noi s-a format o relatie de prietenie mult mai stransa decat cea pe care o aveam deja cu ei. Stiu sigur ca toti beneficiarii au fost foarte incantati, chiar si acum mai vorbesc despre experienta pe care au avut-o si ma intreaba cand mai mergem la film impreuna.


                                                Elena Gherman,

                       voluntar FSC, coordonator ProFamilia Bistrita

Comments