Ştiri‎ > ‎

FSC premiata de 3 ori in cadrul Galei Societatii Civile!

postat 11 iun. 2011, 03:43 de Gabriel Gaby
   

       Pentru al doilea an consecutiv FSC se numara printre organizatiile cele mai bune din Romania la Gala Societatii Civile. 

        Dupa ce anul trecut proiectul “Servicii integrate pentru zona Podu Turcului” a fost declarat cel mai bun proiect de dezvoltare economica si sociala din Romania, in acest an alte doua proiecte FSC au fost declarate cele mai bune proiecte din Romania la trei categorii de concurs, in cadrul Galei Societatii Civile, cel mai important eveniment de recunoastere a activitatii ONG.

    Joi 9 Iunie pe scena Operei Romane, in fata celor mai importanti actori ai societatii civile din Romania, Fundatia de Sprijin Comunitar a fost triplu premiata. Proiectele “Clubul cu Lipici – sansa la educatie pentru copiii din zonele rurale” si “Servicii integrate pentru varstnici in judetul Bacau” au castigat premiul I la categoriile “Durabilitate” respectiv “Impact asupra beneficiarilor”. Deasemenea proiectul adresat varstnicilor a ocupat pozitia a doua si la categoria “Servicii de asistenta sociala”

    Proiecte FSC declarate castigatoare sunt doua dintre cele mai importante proiecte derulate de organizatia bacauana. Proiectul “Clubul cu Lipici” este practic la a doua recunoastere la cel mai inalt nivel dupa ce anul trecut FSC a castigat titlul de ONG-ul anului in domeniul educatie la Gala Premiilor in Educatie.

    Cele doua servicii au vizat in special comunitatile rurale din estul judetului Bacau unde FSC isi desfasoara activitatea de 14 ani. Clubrile cu lipici reprezinta concepte educationale care ofera copiilor din zone rurale educationale sansa de a accesa activitati educative de cea mai buna calitate la nivelul copiilor de la oras. “Servicii integrate pentru varstnici in judetul Bacau” a oferit batranilor din zonele rurale si municipiul Bacau servicii complexe, unele dintre ele unice in tara, de ingrijire si asistenta medicala la domiciliu, transport gratuit la medicul de familie sau spitalele din Bacau si Adjud, doua centre de zi (unul in Bacau si altul in comuna Motoseni) si servicii medicale cu medici specialisti.

 

“Este o noua recunoastere nationala a valorii activitatilor FSC. Sa fii cu doua proiecte intre cele mai bune din Romania nu este lucru usor. Este rezultatul celor 14 ani de munca, dedicatia angajatilor FSC si orientarea permanenta catre beneficiari si nevoile acestora. Aceste premii ne confirma ca suntem pe drumul cel bun si ne motiveaza pentru a ne continua activitatea, macar la nivelul de pana acum. Multumim tuturor celor care au sustinut si sustin proiectele FSC si asteptam si alti sustinatori, care au prin aceste premii dovada ca proiectele FSC sunt valoroase si performante si merita continuate si dezvoltate” (Gabriela Achihai, presedinte FSC)

 

Comments