Ştiri‎ > ‎

Lacul Sf. Ana- o oaza de frumusete

postat 8 sept. 2011, 01:58 de Gabriel Gaby   [ actualizat la 12 sept. 2011, 03:33 de Stefan Genes ]

        

Anul acesta Fundatia de Sprijin Comunitar a organizat o excursie de 5 zile la minunatul lac Sfanta Ana. Nu pot sa descriu in cuvinte exact atmosfera  pe care am avut-o in acele zile petrecute acolo. Insa, ca sa va faceti o idee, vreau sa va imaginati pe voi traind intr-un cort, fara electricitate, internet, apa curenta si cam tot ce tine de civilizatie. A fost ca o gura de aer proaspat luata departe de stresul urban.

Cu toate acestea ne-am simtit extraordinar. Ziua mergeam la lac sau ne distram facand o multime de jocuri, noaptea stateam la lumina focului de tabara nelipsit in fiecare seara, spuneam bancuri, faceam alte jocuri si priveam cerul instelat. Ne-am “imprietenit” si cu o multime de ursi, pe care ii vedeam de cel putin 2 ori pe noapte pentru ca ziua nu veneau deloc.

De vizitat am vizitat doar Tinovul Mohos, un  loc care ne-a uimit pe toti cand am aflat de fapt ce este: un lac acoperit, aproape in totalitate, de turba peste care a crescut foarte multa vegetatie, acesta fiind mai vechi decat “surioara” Ana. Ghidul a facut si glume pe seama noastra cu serpi si ursi.

Septembrie si-a facut simtita prezenta, dar nu ne-am lasat intimidati de ceea ce prevesteste venirea ei, astfel ca am petrecut 3 zile calduroase la plaja si am facut baie chiar si in lac. "Bombele" au fost la ordinea zilei, vanataile la fel, dat fiind faptul ca pe fundul lacului erau foarte multe pietre.

Vremea a fost si ea minunata, cu exceptia unei  zile in care a plouat. Acea ploaie a fost destula pentru a ne da mari batai de cap restul zilei, datorita umezelii care s-a produs in corturi.

            In concluzie, a fost o excursie care a meritat efortul de a sti ca noaptea eram inconjurati de ursi pentru ca ne-am facut prieteni noi si am petrecut 5 zile pline de peripetii, care ne vor aduce cu siguranta aminte de aceasta excursie mult timp de aici incolo.
                                                                                                                  Stefan Parlea


Comments