Ştiri‎ > ‎

Memoriile unui voluntar!

postat 15 feb. 2012, 02:18 de Andrei Dulgheru   [ actualizat la 16 feb. 2012, 00:53 ]

Am cunoscut-o pe Laura în vara anului 2007, când am mers ca voluntar în Școala de Vară. M-a surprins prin energia debordantă pe care o răspândea în jurul ei, iar de la depărtare părea un copil între ceilalți copii. Era voluntarul care avea mereu  zâmbetul pe buze. Avea o seninătate în privire care te surprindea, seninătate pe care o vedeai chiar și atunci când trecea prin momente mai grele. Dar acest lucru nu a oprit-o să ofere un zâmbete oamenilor de lângă ea, oamenilor care aveau nevoie de o mângâiere.

Acum, după 5 ani, Laura este studentă în anul III la Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa din Iași. Chiar dacă anii au trecut, a rămas același copil, plin de energie care își amintește cu drag de anii petrecuți împreună la voluntariat. In rândurile care urmează, Laura a dorit să ne împărtășească câteva dintre gândurile ei cu privire la voluntariat.

 „Acum când sunt aici și trăiesc prezentul sa simt adierea trecutului care m-a purtat pe aripile sale și m-a înălțat spre ceea ce sunt astăzi. Pot spune că mi-am luat zborul spre o lume creionată a-mi fi potrivită, în care să mă simt liberă și capabilă să fac mai mult.

Uitându-mă în urmă privesc cu plăcere la zilele în care activam ca și voluntară a Fundației de Sprijin Comunitar, loc în care am exploatat la maxim nu doar spiritul civic ci și abilitățile de organizare, comunicare, coordonare, toate îmbinate cu prietenie, dragoste,bunătate și dăruire. “Acolo”, în acel “tărâm” al liniștei sufletești m-am redescoperit și mi-am creat atuurile necesare să devin cea de azi, Coordonator Central pe proiecte de mobilitate în cadrul Organizației europene a studenților farmaciști ( EPSA).

Se zice că oportunitățile ți le creezi singur însă sunt de părere că trebuie să te simți pregătit și capabil. Iar eu m-am simțit mereu și am zis DA la tot ce m-a ispitit din punct de vedere profesional. Astfel, am avut ocazia să particip la diverse congrese în domeniul farmaceutic în Finlanda, Polonia, UK, Turcia, Portugalia, să devin trainer EPSA , să iau parte la LSS-Leadership Summer School….și visele nu se opresc aici.

In încheierea confesiunii mele pot veni doar cu un sfat: Decoperă voluntarul din tine, explorează-i capacitățile la maxim deoarece cu siguranță vei fi uimit pe ce “tărâmuri” te poate duce! Calatorie placuta!( Laura Scurtu)

Comments