Ştiri‎ > ‎

CURĂŢENIE LA BĂTRÂNI...

postat 18 apr. 2012, 05:10 de Stefan Genes   [ actualizat la 18 apr. 2012, 05:34 ]

      

    Experienţa constând în curăţarea apartamentului unui bătrân, a fost pe cât de solicitantă şi obositoare, pe      atât de plăcută şi pe alocuri chiar amuzantă.

    Echipa din care am făcut parte a fost formată din trei fete, acest lucru însemnând că locuinţa pe care trebuia să o curăţăm nu era una dintre cele mai „grave”, deci am plecat entuziaste şi cu gândul că toată munca trebuie să fie ceva „scurt şi distractiv”. Ajunse la apartamentul unui bătrân, am putut observa încă de la intrare, că acesta avea într-adevăr nevoie de ajutor, deoarece unele articole din casă nu mai fuseseră curăţate sau spălate de foarte mult timp. Aşa, de pildă, am scos afară covoarele, nespălate de opt ani, am şters tot praful, geamurile, uşile, oglinzile, parchetul şi am încercat să schimbăm aspectul şi să împrospătăm aerul locuinţei. 

       


 

    Partea amuzantă a experienţei a fost încăpăţânarea bătrânelului, care avea mereu ceva de adăugat sau obiectat şi care a stat lângă noi pe tot parcursul curăţeniei pentru a observa dacă muncim eficient şi pentru a ne sugera să ştergem iar şi iar... „până iese treaba bine”. Mai în glumă, mai în serios, l-am aprobat din vorbe şi am făcut toată treaba aşa cum am crezut noi că este bine, iar la sfârşit ne-am bucurat să vedem mulţumirea de pe chipul proprietarului.  


        


    În concluzie, aş putea spune că acest gen de act voluntar este atât binevenit, cât mai ales necesar în multe dintre locuinţele bătrânilor, întrucât aceştia nu mai au putere să se descurce singuri, iar mulţi dintre ei, nici măcar nu primesc ajutor de la rude sau vecini. Mă bucur că am putut să ajut şi să aduc un zâmbet de mulţumire pe chipul unui bătrân cu ocazia sărbătorilor de Paşte!


Comments