Ştiri‎ > ‎

Povesti ...

postat 23 aug. 2011, 01:33 de Voluntari FSC   [ actualizat la 5 mai 2012, 11:36 de Stefan Genes ]

             Scoala de Vara Motoseni…ca si in editia precedenta a acestui proiect voluntarii participnati au fost primiti foarte frumos, ei avand parte de ospitalitatea oamenilor din sat cat si a copiilor. 

            Cand s-a aflat ca si in acest an Proiectul Scoala de Vara va continua si in acest an in Satul Fantanele, Comuna Motoseni, copiii, dar si parintii erau nerabdatori in asteparea voluntarilor, ei avand parte de o primire si de o sedere placuta.

            Desi multi dintre copiii din acel sat erau impovarati de munca zilnica depusa in propriile gospodarii, parintii ii lasau pe copii sa participe la activitatile Scolii de Vara, considerand ca acestea sunt relevante pentru dezvoltarea lor pentru viitor. Desi oamenii din sat nu aveau o coditie financiara prea buna, incercau sa le ofere voluntarilor catusi de putin pentru a se simti bine. Astfel incat in fiecare zi venea mama cate unui copil si le oferea voluntarilor placinte sau alte bucate gatite de acestea.

            In mare parte toate povestile copiilor erau destul de impresionante, dar cea care a impresionat cel mai mult in randul voluntarilor a fost aceea a unui copil de 10 ani, pe nume Robert. La prima vedere el parea un copil care nu ar avea o poveste impresioanta, dar voluntarii l-au vazut de foarte multe ori plangand si se intrebau ce e cu el. Intr-o zi la clubul de arta copii aveau ca tema sa picteze ceva la alegere, Robert alegand sa deseneze steagul Portugaliei, si era destul de trist cand picta. O voluntara a intrebat o educatoare care ii insotea pe copiii din alte sate la centru, aceasta explicandu-i toata povestea acestuia. Mama lui era plecata de sase ani in Portugalia, neavand posibilitatea de a-si vedea copilul decat o zi sau doua pe an, lui lipsidu-i foarte mult singura persoana pe care o iubea, deoarece tatal lui il abandonase cand era mic si de atunci nu l-a mai vazut niciodata, acestuia nepasandu-i de copilul lui.

             La sfarsitul acestor doua saptamani toti copiii erau tristi, deoarece s-a incheiat o perioada frumoasa a vacantei de vara si trebuie sa se intoarca la vesnica rutina a muncii de la sat, dar si bucurosi ca si-au facut prieteni noi si au trait niste clipe frumoase.

 

                                                                                                                Genes Elena

Comments