Ştiri‎ > ‎

Saptamana Nationala a Voluntariatului si Proiectul CIVI

postat 7 oct. 2019, 01:48 de Gabriel Magurianu   [ actualizat la 7 oct. 2019, 02:06 ]
 Anul acesta , SNV-ul a fost organizat tinand cont de obiectivele proiectului CIVI, coordonat de CVCN prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.
  Mai exact, 8 organizatii- centre de voluntariat din tara  au fost intr-un proces  de invatare axat pe dezvoltarea competentelor celor care creeaza programe, respectiv Coordonatorilor de Voluntari.   Au fost alaturi de CVCN, centrul de Voluntariat Bistrita, Pro Vobis,  Team for Youth Association, fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Centrul de Voluntariat Brasov, Arti.
Astfel ca, au fost organizate o serie de evenimente in care au fost implicati si voluntarii seniori.
Unul din evenimente a fost "Povesti de Voluntar", o activitate care a adunat atat voluntari seniori cat si voluntari tineri in Biblioteca Judeteana Bacau. Acestia au povestit experientele lor de voluntari zecilor de bacauani prezenti la eveniment. Iata declaratia directorului Biblioteci Judetene Bacau : "Niciodată biblioteca nu fu mai vie... ca astăzi, când voluntarii băcăuani au dat viață cărților, prin poveștile pe care ni le-au împărtășit. Fiindcă voluntariatul presupune nu doar generozitate, curaj, bucurie sau energie, ci și împărtășirea unor valori comune și a unor experiențe relevante.
Le mulțumim tuturor acestor tineri si seniori minunați, cât și coordonatorilor care au pus pe picioare această întâlnire"


Comments