Ştiri‎ > ‎

Scoala de vara Motoseni

postat 16 aug. 2011, 08:20 de Gabriel Gaby
Şcoala de Vară, desfăşurată în perioada 17 – 29 iulie a fost de neuitat pentru toţi cei care au participat la acest proiect organizat în satul Fântânele, comuna Motoşeni, de către Fundaţia de Sprijin Comunitar în parteneriat cu Fundaţia Libra din Marea Britanie.

Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediţie,  şi-a propus să răspundă nevoii de a găsi pentru copii, noi modalităţi de educaţie, în care să-şi dezvolte şi să-şi valorifice cunoştinţe şi abilităţi care să le fie utile în activităţile viitoare. Astfel proiectul a reunit 14 voluntari, 7 voluntari FSC din oraşul Bacău şi 7 voluntari Libra din Marea Britanie,  cu 130 de copii din comuna Motoşeni, împreună  petrecând două săptămâni pline de distracţie şi voie bună. Alături de ei au participat şi cadrele didactice, din această comună, care s-au implicat în activităţi, ajutând voluntarii, dar în acelaşi timp au învăţat de la aceştia metode de predare interactive.

             Prima zi a început plină de emoţii şi entuziasm, atât din partea copiilor cât şi din partea voluntarilor, cu speranţa că vor lega prietenii noi şi vor petrece clipe minunate în aceste două săptămâni. După deschiderea oficială a Şcolii de Vară cei 130 de copii au format echipe care au participat apoi la cluburile educative organizate de voluntari.

Astfel în fiecare zi, pe parcursul celor două săptămâni, între orele 9 şi 14, echipele  Periculoşii, Inimioarele, Floricelele şi Muşchiuloşii îşi exersau abilităţile la clubul de muzică şi dans, engleză, sport sau la clubul de creaţie.

            La finalul proiectului, copiii au pus în scenă două poveşti, din cartea “Just so stories” a lui Rudyard Kipling. Dacă prima poveste, jucată de copii mai mici, a impresionat până la lacrimi invitaţii, părinţii copiilor cât şi reprezentanţii celor două fundaţii, a doua piesă a provocat multe zâmbete în rândul audienţei. Astfel sala a fost plină de râsete copioase datorită talentelor actoriceşti pe care cei mici le deţineau. Improvizaţii nebănuite, interpretări hazli, costume haioase, încropite în graba i-au făcut pe toţi participanţii să savureze la maximum acest moment.

Din nefericire a sosit şi ziua despărţirii de oamenii si copii ce le-au devenit dragi, de cei care i-au acceptat în mijlocul lor cu multă căldură şi le-au amintit cât de bine e să petreaca timp împreună, să munceasca ca o adevărată echipă, să militeze pentru o cauză. Tristeţea despărţirii a fost uşor îndulcită de promisiunea fermă a revederii la cea de a treia ediţie a scolii de vara.


                                                                                                Adina Păduraru

Comments