Ştiri‎ > ‎

Scoala de vara Podu Turcului

postat 16 aug. 2011, 06:52 de Gabriel Gaby
Scoala de vara din Podu Turcului , s-a desfasurat in perioada 18-29 iulie 2011, echipa de voluntari, care a participat la acest proiect, fiind formata din sapte voluntari romani si sapte voluntari englezi.

Cât priveste organizarea voluntarilor pentru sustinerea acestei scoli de vara ce s-a desfasurat timp de 2 saptamani putem spune ca a fost una destul de bine pusa la punct. S-au format echipe cu voluntari romani si englezi pentru fiecare dintre cluburi si pentru pregatirea mesei in fiecare zi. Un lucru de remarcat este faptul ca in acest an, relatiile dintre voluntarii romani si cei straini au fost foarte bune, creandu-se prietenii destul de stranse, iar cluburile la care au participat copiii au fost realizate cu brio de catre toti voluntarii implicati.

Finalul celor doua saptamani de la Scoala de Vara a fost incununat de piesa de teatru „Cartea Junglei” jucata de copii in paralel atat in limba romana, cat si in limba engleza. Dorinta de implicare a copiilor pentru a obtine roluri in piesa a fost foarte mare, in final participand cu totii la ea. La clubul de arta s-a realizat decorul, iar la cluburile de engleza,dans si muzica au avut loc repetitii pentru piesa, copii avand parte de relaxare la clubul de sport si la discotecile organizate pentru a-i distra. Toate acestea i-au motivat pe copii sa participe zilnic la cluburi si sa se ataseze de voluntari, punand bazele unor prietenii sincere.

            Scoala de vara le-a oferit cu siguranta atat copiilor, cat si voluntarilor o experienta unica, dobandind abilitati de coordonare a cluburilor, de a lucra in echipa si de a realiza zilnic activitati inovatoare care sa-i intretina pe copii.


                                                                                                  Andrei Dulgheru

Comments