Ştiri‎ > ‎

Scoala de vara "Slobozia Noua"

postat 25 aug. 2011, 05:10 de Gabriel Gaby

Atat pentru copii, cat si pentru voluntari a fost o saptamana de neuitat, in care am muncit, ne-am distrat dar am si invatat multe lucruri minunate. Peste 200 de copii din Slobozia Nouă au participat, timp de cinci zile la prima ediţie a  Şcolii de Vară, eveniment organizat in acest sat de către Fundaţia de Sprijin Comunitar din Bacău. Au învăţat să picteze, să danseze, să cânte şi să comunice în limba engleză, dar au şi predat lecţii de română voluntarilor din Marea Britanie.

Clubul de dans, clubul de muzică, creatie, sport şi clubul de engleză, toate acestea au fost puse la dispozitia copiilor din comuna Stănişeşti. Cinci voluntari englezi şi şapte voluntari români, au facut echipa pentru a le oferi copiilor, poate cele mai frumoase momente din viata lor, deorece satul Slobozia Nouă, se afla la aproximativ 74 de kilometri de Bacău, si este situat într-una din cele mai sarace zone ale judeţului, neavand acces la astel de activitati.

„Dacă nu era Şcoala de Vară nu m-aş fi distrat niciodată aşa de tare ca în aceste cinci zile. În fiecare zi, de la ora 9.00 până la ora 14.00, am participat la clubul de engleză, de sport, de dans şi muzică, la cel de desen şi la cel de artă. A fost foarte frumos“, ( Lucian – Satul Slobozia Noua )

 

          In ultima seara, voluntarii le-au facut o surpriza copiilor si au construit un foc de tabara, in jurul caruia am dansat si am  cantat. Atat voluntarii FSC cat si cei din Marea Britanie au spus ca zambetul pe buze si mult entuziasm ca se vor intoarce si anul viitor deoarece s-au simtit minunat alaturi de copii din Slobozia Noua.


                                                                                              Paul Baciu

Comments