Ştiri‎ > ‎

Școlile de vara 2010

Școala de vară Podu Turcului

postat 12 nov. 2010, 01:58 de Andrei Andrei

In aceasta scoala de vara desfasurata la Podu Turcului in perioada 12-23.07.2010, au ajutat la creearea si desfasurarea activitatilor  un numar de 9 voluntari englezi ai Fundatiei Libra, impreuna cu alti 8 voluntari ai Fundatiei de Sprijin Comunitar.

De aceasta scoala de vara au beneficiat in medie un numar de 100 de copii. Programul s-a desfasurat dupa tema povestii “Alba ca zapada si cei 7 pitici”, copiii implicandu-se cu  entuziasm in toate activitatile.

Faptul ca am participat pentru prima data la acest proiect, m-a ajutat sa-mi insusesc abilitati pedagogice, de socializare si de coordonare a voluntartilor.

Paul B.


 

Școala de vară Răchitoasa

postat 12 nov. 2010, 01:54 de Andrei Andrei

     

In scoala de vara de la Rachitoasa,judetul Bacau,au fost implicati 17 voluntari romani si englezi.Peste 180 de copiii au participat la activitatile desfasurate de-alungul a cinci zile.Fiind prima scoala de vara FSC din sat,am fost uimita sa vad ca ni s-au alaturat si cadre didactice. Cu totii au fost foarte entuziasmati sa participe zilnic la 4 din cele 6 cluburi: engleza,sport,muzica,dans,pictura si creatie,asteptand cu nerabdare ziua urmatoare sa mearga la cele pe care programul din ziua respectiva nu le-a inclus.Erau prezenti de la 9 la 14:00 la activitati,iar de la 19:00 la partea a doua a programului:desene,filme sau jocuri.

       Ultima seara petrecuta impreuna a inclus un mare foc de tabara,cantece si dansuri,aceasta,prelungindu-se pana tarziu,copiii nemaivrand sa plece.

     In ce-a de-a cincea zi  a fost serbarea copiilor pentru parinti,bunici si vecini,unde le-a fost prezentata acestora munca intregii saptamani: masti,costume,desene, dansuri,cantece,chiar si rolurile personajelor din povestea “Regele Leu”.

Cea mai grea parte pentru toti: copiii, voluntari, coordonatori,  profesori,consilieri locali, parinti si bunici a fost: despartirea.  Aceasta a fost lunga,nevrand parca,sa stim ca a doua zi nu ne vom mai revedea.  Au curs multe lacrimi: unele de bucurie pentru ca ne-am cunoscut si ne-am facut prieteni noi,iar altele de suparare ca povestea scolii de vara  Rachitoasa ,s-a terminat. Dar, ne-am putut consola unii pe altii  ca anul viitor cu siguranta ne vom revedea.


Otilia B.

Școala de vară Stănișești

postat 12 nov. 2010, 01:51 de Andrei Andrei

Scoala de vara din satul Stanisesti, s-a desfasurat in perioada 25-30 iulie 2010. Echipa de voluntari, care a participat la acest proiect, a fost formata din sapte voluntari romani si sase voluntari englezi.

Saptamana pe care urma sa o petrecem impreuna, a inceput timida si usor nesigura. Dupa prima sedinta, unde am discutat probleme organizatorice fiecare voluntar roman, impreuna cu partenerul sau au facut o planificare comuna pentru clubul pe care aveau sa il desfasoare.

Din pacate vremea urata, ne-a stricat planurile, iar deschiderea s-a facut cu un numar de copii sub asteptari. Cluburile de pictura, arta si engleza s-au tinut in clasele scolii din sat, in timp ce cluburile de muzica si sport s-au desfasurat afara. Dupa primele zile, cand atat volunatrii cat si copii au reusit sa se obisnuiasca unii cu altii, au urmat cele mai frumoase zile petrecute acolo.

In ziua in care voluntarii englezi au fost responsabili cu pregatirea mesei, acestia ne-au surprins foarte placut, daruindu-ne cate o bratara confectionata de ei. Pe la mijlocul saptamanii, vremea s-a imbunatatit si o data cu ea au venit si mai multi copii la activitatile scolii de vara. Atunci cand au participat copii din satul Panu, am reusit sa atingem numarul de peste 200 de copii. Au urmat zile destul de grele la cluburi, dar pline de satisfactie alaturi de persoanele care ne-au devenit prietene. Discotecile date seara si focul de tabara, i-au bucurat si fermecat pe copii si au facut ca scoala de vara sa fie de neuitat.

Ultima zi a fost frumoasa si trista in acelasi timp. Atunci a avut loc premierea celor mai buni si activi copii de la cluburi, dar a fost si momentul cand a trebuit sa ne luam ramas bun si sa tragem linie, sa vedem care au fost momentele frumoase si speciale pe care o sa ni le amintim mult timp, dar si pe cele mai dificile.

In concluzie, aceasta scoala de vara, a fost speciala in primul rand pentru ca am avut ocazia sa lucrez cu niste persone deosebite, pline de entuziasm si gata sa dea tot ce au pentru cei din jur. Aici am invatat ca orice problema se rezolva prin comunicare, iar atunci cand intampini dificultati te poti baza pe echipa din care faci parte.

Elena G.

 

Școala de vară Motoșeni

postat 12 nov. 2010, 01:48 de Andrei Andrei

Primul an al desfasurarii scolii de vara in satul Fantanele, Com. Motoseni s-a dovedit unul plin de satisfactii. Copiii au primit cu bratele deschise cei 14 voluntari, fie ei romani sau fie englezi .Fiind un proiect nou pentru acel sat, la inceput numarul copiilor era destul de redus, in jur de 50, insa pe parcurs scoala de vara a ajuns la un numar de 100 de copiii, fapt ce demonstreaza că activitatile derulate acolo au avut succes printre acestia.

 Cât priveste organizarea voluntarilor pentru sustinerea acestei scoli de vara ce s-a desfasurat timp de 2 saptamani putem spune ca a fost una destul de bine pusa la punct. S-au format echipe cu voluntari romani si englezi pentru fiecare dintre cluburi si pentru pregatirea mesei in fiecare zi. Cu cateva exceptii, relatiile dintre voluntari au fost linistite, iar cluburile la care au participat copiii au putut fi realizate cu brio de catre toti voluntarii implicati.

       Finalul celor doua saptamani de la Scoala de Vara a fost incununat de piesa de teatru „Scufita Rosie” jucata de copii in paralel atat in limba romana, cat si in limba engleza. Dorinta de implicare a copiilor pentru a obtine roluri in piesa a fost foarte mare, in final participand cu totii la ea. La clubul de arta s-a realizat decorul, iar la cluburile de engleza,dans si muzica au avut loc repetitii pentru piesa, copii avand parte de relaxare la clubul de sport si la discotecile organizate pentru a-i distra. Toate acestea i-au motivat pe copii sa participe zilnic la cluburi si sa se ataseze de voluntari, punand bazele unor prietenii sincere.

      Scoala de vara le-a oferit cu siguranta atat copiilor, cat si voluntarilor o experienta unica, dobandind abilitati de coordonare a cluburilor, de a lucra in echipa si de a realiza zilnic activitati inovatoare care sa-i intretina pe copii.


Andrei

 

Școala de vară Godinești

postat 12 nov. 2010, 01:46 de Andrei Andrei

  

Scopul acestui raport este de a prezenta activitatea desfasurata prin proiectul “Scoala de vara” din localitatea Godinesti, in perioada 19-23 iulie.
    Obiectivul acestui proiect este de a incuraja elevii din mediul rural sa isi continuie studiile si sa beneficieze de o vacanta activa si interesanta, tinand cont ca pentru multi dintre acestia vacanta este reprezentata de munca la camp. Drept pentru care, scoala de vara a fost constituita din cinci cluburi tematice, organizate zilnic, in cadrul carora copiii si-au putut dezvolta diferite abilitati. Programul educativ a inclus activitati  pe plan sportiv, cultural si artistic. Sase voluntari au fost “profesori”, indrumatori si prieteni pentru cei mici timp de cinci zile. Echipa voluntarilor a fost completata de Stewart Cockerham, un voluntar ce a reprezentat Asociatia Cast din Marea Britanie.

       Numarul copiilor implicati in acest proiect a variat intre 80 si 100 zilnic, fiecare copil fiind distribuit intr-o echipa, in functie de grupa de varsta. Pentru ca Scoala de vara sa constituie un proiect atractiv pentru fiecare dintre acestia, activitatile au fost presarate cu jocuri, concursuri cu premii, si petreceri tematice.

      Pentru a evalua progresul copiilor pe durata desfasurarii programului, activitatea cluburilor s-a constittuit in jurul povestii “Alba ca Zapada”, astfel incat in ultima zi copiii au pus in scena faimoasa poveste, fiind aplaudati la sfarsitul fiecarui act  de catre parinti, profesori si rude. Tot in aceeasi zi copiii cei mai activi au fost recompensati pe masura activitatii desfasurate, iar ceilalti au primit premii de participare.

       Ca responsabil de proiect consider ca Scoala de vara din localitatea Godinesti a avut un real success, intrucat am putut observa entuziasmul si fericirea debordanta a copiilor, aceste lucruri facandu-ne pe noi, voluntarii, sa ne dorim a ne continua proiectul si anii urmatori.


Vanina B.

Școala de vară Tătărăști

postat 12 nov. 2010, 01:29 de Andrei Andrei


In satul Tatarasti s-a desfasurat, in perioada 1 – 7 august, a VI-a editie a Scolii de Vara organizata de Fundatia de Sprijin Comunitar. Scoala de Vară răspunde nevoii de a găsi pentru copii, noi modalităţi de educaţie, în care să-şi dezvolte şi să-şi valorifice cunoştinţe şi abilităţi care să le fie utile în activităţile viitoare.

Astfel luni, 2 august, peste 60 de copii din acel sat si satele vecine s-au adunat la scoala pentru a lua parte la deschiderea oficială a Scolii de Vara. Programul zilnic a cuprins activităţi de la orele 9:00 până la orele 14:00 pentru copii. Participantii au fost împărţiţi pe grupe de vârste şi au desfăşurat în fiecare zi activităţi educative, distractive, practice, sub îndrumarea a 12 voluntari. Cluburi ca muzica, arte, sport, dans, engleza au  dezvoltat abilitatile copiilor.

In acest proiect au fost implicati 7 voluntari romani si 5 voluntari englezi, insotiti de coordonatorul proiectului Gabriel Magurianu.

Finalul a fost marcat chiar de micutii beneficiari care, cu pasiunea si inocenta specifica virstei au multumit organizatorilor, printr-un impresionant program artistic.


Adina P.

1-6 of 6