Ştiri‎ > ‎Școlile de vara 2010‎ > ‎

Școala de vară Godinești

postat 12 nov. 2010, 01:46 de Andrei Andrei

  

Scopul acestui raport este de a prezenta activitatea desfasurata prin proiectul “Scoala de vara” din localitatea Godinesti, in perioada 19-23 iulie.
    Obiectivul acestui proiect este de a incuraja elevii din mediul rural sa isi continuie studiile si sa beneficieze de o vacanta activa si interesanta, tinand cont ca pentru multi dintre acestia vacanta este reprezentata de munca la camp. Drept pentru care, scoala de vara a fost constituita din cinci cluburi tematice, organizate zilnic, in cadrul carora copiii si-au putut dezvolta diferite abilitati. Programul educativ a inclus activitati  pe plan sportiv, cultural si artistic. Sase voluntari au fost “profesori”, indrumatori si prieteni pentru cei mici timp de cinci zile. Echipa voluntarilor a fost completata de Stewart Cockerham, un voluntar ce a reprezentat Asociatia Cast din Marea Britanie.

       Numarul copiilor implicati in acest proiect a variat intre 80 si 100 zilnic, fiecare copil fiind distribuit intr-o echipa, in functie de grupa de varsta. Pentru ca Scoala de vara sa constituie un proiect atractiv pentru fiecare dintre acestia, activitatile au fost presarate cu jocuri, concursuri cu premii, si petreceri tematice.

      Pentru a evalua progresul copiilor pe durata desfasurarii programului, activitatea cluburilor s-a constittuit in jurul povestii “Alba ca Zapada”, astfel incat in ultima zi copiii au pus in scena faimoasa poveste, fiind aplaudati la sfarsitul fiecarui act  de catre parinti, profesori si rude. Tot in aceeasi zi copiii cei mai activi au fost recompensati pe masura activitatii desfasurate, iar ceilalti au primit premii de participare.

       Ca responsabil de proiect consider ca Scoala de vara din localitatea Godinesti a avut un real success, intrucat am putut observa entuziasmul si fericirea debordanta a copiilor, aceste lucruri facandu-ne pe noi, voluntarii, sa ne dorim a ne continua proiectul si anii urmatori.


Vanina B.

Comments