Ştiri‎ > ‎Școlile de vara 2010‎ > ‎

Școala de vară Motoșeni

postat 12 nov. 2010, 01:48 de Andrei Andrei

Primul an al desfasurarii scolii de vara in satul Fantanele, Com. Motoseni s-a dovedit unul plin de satisfactii. Copiii au primit cu bratele deschise cei 14 voluntari, fie ei romani sau fie englezi .Fiind un proiect nou pentru acel sat, la inceput numarul copiilor era destul de redus, in jur de 50, insa pe parcurs scoala de vara a ajuns la un numar de 100 de copiii, fapt ce demonstreaza că activitatile derulate acolo au avut succes printre acestia.

 Cât priveste organizarea voluntarilor pentru sustinerea acestei scoli de vara ce s-a desfasurat timp de 2 saptamani putem spune ca a fost una destul de bine pusa la punct. S-au format echipe cu voluntari romani si englezi pentru fiecare dintre cluburi si pentru pregatirea mesei in fiecare zi. Cu cateva exceptii, relatiile dintre voluntari au fost linistite, iar cluburile la care au participat copiii au putut fi realizate cu brio de catre toti voluntarii implicati.

       Finalul celor doua saptamani de la Scoala de Vara a fost incununat de piesa de teatru „Scufita Rosie” jucata de copii in paralel atat in limba romana, cat si in limba engleza. Dorinta de implicare a copiilor pentru a obtine roluri in piesa a fost foarte mare, in final participand cu totii la ea. La clubul de arta s-a realizat decorul, iar la cluburile de engleza,dans si muzica au avut loc repetitii pentru piesa, copii avand parte de relaxare la clubul de sport si la discotecile organizate pentru a-i distra. Toate acestea i-au motivat pe copii sa participe zilnic la cluburi si sa se ataseze de voluntari, punand bazele unor prietenii sincere.

      Scoala de vara le-a oferit cu siguranta atat copiilor, cat si voluntarilor o experienta unica, dobandind abilitati de coordonare a cluburilor, de a lucra in echipa si de a realiza zilnic activitati inovatoare care sa-i intretina pe copii.


Andrei

 

Comments