Ştiri‎ > ‎Școlile de vara 2010‎ > ‎

Școala de vară Răchitoasa

postat 12 nov. 2010, 01:54 de Andrei Andrei

     

In scoala de vara de la Rachitoasa,judetul Bacau,au fost implicati 17 voluntari romani si englezi.Peste 180 de copiii au participat la activitatile desfasurate de-alungul a cinci zile.Fiind prima scoala de vara FSC din sat,am fost uimita sa vad ca ni s-au alaturat si cadre didactice. Cu totii au fost foarte entuziasmati sa participe zilnic la 4 din cele 6 cluburi: engleza,sport,muzica,dans,pictura si creatie,asteptand cu nerabdare ziua urmatoare sa mearga la cele pe care programul din ziua respectiva nu le-a inclus.Erau prezenti de la 9 la 14:00 la activitati,iar de la 19:00 la partea a doua a programului:desene,filme sau jocuri.

       Ultima seara petrecuta impreuna a inclus un mare foc de tabara,cantece si dansuri,aceasta,prelungindu-se pana tarziu,copiii nemaivrand sa plece.

     In ce-a de-a cincea zi  a fost serbarea copiilor pentru parinti,bunici si vecini,unde le-a fost prezentata acestora munca intregii saptamani: masti,costume,desene, dansuri,cantece,chiar si rolurile personajelor din povestea “Regele Leu”.

Cea mai grea parte pentru toti: copiii, voluntari, coordonatori,  profesori,consilieri locali, parinti si bunici a fost: despartirea.  Aceasta a fost lunga,nevrand parca,sa stim ca a doua zi nu ne vom mai revedea.  Au curs multe lacrimi: unele de bucurie pentru ca ne-am cunoscut si ne-am facut prieteni noi,iar altele de suparare ca povestea scolii de vara  Rachitoasa ,s-a terminat. Dar, ne-am putut consola unii pe altii  ca anul viitor cu siguranta ne vom revedea.


Otilia B.

Comments