Ştiri‎ > ‎Școlile de vara 2010‎ > ‎

Școala de vară Stănișești

postat 12 nov. 2010, 01:51 de Andrei Andrei
Scoala de vara din satul Stanisesti, s-a desfasurat in perioada 25-30 iulie 2010. Echipa de voluntari, care a participat la acest proiect, a fost formata din sapte voluntari romani si sase voluntari englezi.

Saptamana pe care urma sa o petrecem impreuna, a inceput timida si usor nesigura. Dupa prima sedinta, unde am discutat probleme organizatorice fiecare voluntar roman, impreuna cu partenerul sau au facut o planificare comuna pentru clubul pe care aveau sa il desfasoare.

Din pacate vremea urata, ne-a stricat planurile, iar deschiderea s-a facut cu un numar de copii sub asteptari. Cluburile de pictura, arta si engleza s-au tinut in clasele scolii din sat, in timp ce cluburile de muzica si sport s-au desfasurat afara. Dupa primele zile, cand atat volunatrii cat si copii au reusit sa se obisnuiasca unii cu altii, au urmat cele mai frumoase zile petrecute acolo.

In ziua in care voluntarii englezi au fost responsabili cu pregatirea mesei, acestia ne-au surprins foarte placut, daruindu-ne cate o bratara confectionata de ei. Pe la mijlocul saptamanii, vremea s-a imbunatatit si o data cu ea au venit si mai multi copii la activitatile scolii de vara. Atunci cand au participat copii din satul Panu, am reusit sa atingem numarul de peste 200 de copii. Au urmat zile destul de grele la cluburi, dar pline de satisfactie alaturi de persoanele care ne-au devenit prietene. Discotecile date seara si focul de tabara, i-au bucurat si fermecat pe copii si au facut ca scoala de vara sa fie de neuitat.

Ultima zi a fost frumoasa si trista in acelasi timp. Atunci a avut loc premierea celor mai buni si activi copii de la cluburi, dar a fost si momentul cand a trebuit sa ne luam ramas bun si sa tragem linie, sa vedem care au fost momentele frumoase si speciale pe care o sa ni le amintim mult timp, dar si pe cele mai dificile.

In concluzie, aceasta scoala de vara, a fost speciala in primul rand pentru ca am avut ocazia sa lucrez cu niste persone deosebite, pline de entuziasm si gata sa dea tot ce au pentru cei din jur. Aici am invatat ca orice problema se rezolva prin comunicare, iar atunci cand intampini dificultati te poti baza pe echipa din care faci parte.

Elena G.

 

Comments