Ştiri‎ > ‎

Ce facem săptămâna asta?

postat 20 iun. 2011, 11:30 de Gabriel Gaby

   

            După săptămâni întregi în care ne-am plâns că nu se mai termină şcoala, uite că am reuşit cu toţii să supravieţuim, şi în sfârşit, după multe teste şi teze, a venit vacanţa. Dar ce facem acum că avem timp suficient să facem tot ceea ce dorim şi ce nu am apucat să facem în timpul şcolii?

            Acum e momentul să ieşim cu toţi prietenii cu care n-am reuşit să ieşim datorită unor pretexte cum ar fi: “mâine am ore de la 7” sau "am un test important a doua zi" şi e momentul să ne bucurăm de căldura instabilă şi să ne relaxăm în sfârşit, pentru că nu mai “trebuie” să facem nimic pentru şcoală. În plus, s-au deschis piscinele, şi dacă vrem sa prindem locurile bune ar trebui să ne grabim, pentru că toată lumea vrea să scape de căldura de pe străzile oraşului şi să se bronzeze înainte să plece la mare.

Ideal este ca de săptămâna aceasta să începem să ne planificam vacanţa. Grăbiţi-vă să vă rezervaţi locuri la mare, la munte, sau oriunde, pentru că, până la urmă, cu toţii vrem ca vacanţa asta să scăpăm puţin de oraşul nostru. 

Cafenelele şi-au deschis terasele, şi vă recomandăm să încercaţi toate frappe-urile şi shake-urile vara asta, pentru că nu e nimic mai placut decât să stai la discuţii la o cafea fără să ai nimic de făcut pentru a doua zi. Şi cluburile şi terasele au acum tot felul de oferte, aşa că sigur nu o să ne plictisim dacă ştim ce să alegem.

Vă sugerăm câteva activităţi pentru fiecare zi a săptămânii :

 

 Luni- Acum că nu mai sunteţi nevoiţi să mergeţi doar la sfârşitul săptămânii la piscină, puteţi să vă “ racoriti” oricand fără să prindeţi aglomeraţie. Ca să nu ziceţi că sunteţi nevoiţi să vã duceţi la singura piscină din oraş, Bacăul vă oferă mai multe variante, pentru toate buzunarele, cum ar fi: piscina Royal Garden (preţ intrare: 15 lei), piscinele de la Gheraiesti, cea de la barieră având preţul de intrare de 20 de lei, iar cea din camping 12 lei. Mai sunt două piscine puţin mai departe şi anume cea de la Baraţi (preţ intrare: 10 lei) şi cea de la Hemeiuşi. Cu siguranţă vă veţi simţi bine şi veţi avea o zi frumoasă dacă alegeţi să v-o petreceţi la piscină!

 

 Marţi- Nu aţi mai văzut de mult timp un film la cinema? Ei bine, Cinema City vine cu câteva recomandări:

  •   Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi [3D]
  •   Mr. Popper’s Penguins
  •   Hanna 
  •   Kung Fu Panda 2
  •   Iubit de împrumut

     Dacă nu aveţi bani de bilet la film în mall, cinema din centru vă aşteaptă cu braţele deschise, unde biletul redus pentru elevi este de 4 lei, iar pe lângă asta, rulează filme drăguţe şi aveţi o sală doar pentru voi, deoarece majoritatea merg la Cinema City. Vizionare plãcutã!

 

 Miercuri- Nu aţi mai fost de mult la muzeu? Intrarea este ieftină, maxim 2 lei la fiecare dintre următoarele şi chiar aveţi ce vedea:

 - Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” -> Galeriile Alfa

 - Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea”

 - Muzeul de Artă 

  Salonul de Piane împreună cu elevii de la Liceul de Artă "G. Apostu" vă invită, miercuri 22 iunie orele 19.00, în Parcul Catedralei să ascultaţi muzică, să vă umpleţi sufletele de bucurie.

 Continuând tradiţia, intrarea va fi gratis, cei care vă vor încânta cu melodiile lor mulţumindu-se doar cu aplauzele voastre. Vă dorim audiţie plăcută!

 

  Joi- În fiecare zi de joi, The Stage organizează Open Stage Live cu trupa băcăuană “Opt şi-un Sfert”. Open Stage-ul constă în karaoke cu trupa, live, şi începe la ora 20: 00. Preţul de intrare este de 5 lei, iar fiindcă cei de acolo sunt foarte drăguţi, primiţi şi un shot gratis din partea casei. Merită să încercaţi!

 

 Vineri- V-aţi prăjit destul la soare şi aveţi nevoie de puţină relaxare? Arena Mall vă aşteaptă la cel mai mare club de bowling şi biliard din Bacău cu 10 piste de bowling şi 12 mese de biliard şi snooker. Si dacă aveţi chef din nou de karaoke, Dublin Irish Pub organizează începând cu ora 21:00, karaoke party, unde din câte am auzit, te distrezi la maxim. Rezervări se pot face la numerele : 0234 551 151 sau 0748 075 218.

 

 Sâmbătă- Poate că vă place apa, dar nu şi soarele la fel de mult. Uite că avem soluţii şi pentru asta şi anume, bazinul de înot, unde este deschis începând cu ora 10:00, programul terminându-se la 21:30. Elevii şi studenţii au şi 50% reducere. Super, nu?  Dacă ţi se face foame apoi, cea mai bună pizza o găseşti la Curtea Veche, unde este o atmosferă plăcută, românească. Poftă bună!

 

 Duminică- Că tot este sfârşitul săptămânii, cred că nu strică o escapadă în natură unde să vă găsiţi liniştea. La ieşirea din oraşul Buhusi, la nu foarte multă depărtare se află două mânăstiri: Ciolpani şi Runc. Biletul cu trenul până la Buhusi este foarte ieftin şi nu durează decât 30 de minute călătoria. Pentru a ajunge la cea din urmă trebuie să treceţi printr-o pădure care este absolut splendidă. Merită să vă echipaţi cu un ghiozdan, o şapcă şi s-o luaţi la picior, căci ştiţi cum se zice, mersul pe jos face piciorul frumos!

 

    Vă dorim o săptămână plină, în care să nu vă plictisiţi!

 

                                                                 Raluca Batrînu, in colaborare cu Adela Iacobov                   

 

 
Comments