Ştiri‎ > ‎

Alaturi de persoanele varstnice ...

postat 17 oct. 2011, 05:06 de Andrei Dulgheru   [ actualizat la 17 oct. 2011, 05:08 ]

Cu ocazia zilei internationale a varstnicului Fundatia de Sprijin Comunitar a organizat, in data de 15 octombrie 2011, un eveniment menit sa ajute persoanele varstnice din municipiul Bacau.

                Inca de dimineata ne-am indreptat cu pasi grabiti spre portile Centrului de Zi pentru varstnici “Dr. Stefan Ciobanu”. Acolo, plini de entuziasm, voluntarii fundatiei au format echipe si au primit instructiuni cu privire la desfasurarea activitatilor ce urmau sa aiba loc. 

                Eu, alaturi de alti 3 voluntari, am mers la apartamentul unei doamne dragute care ne-a primit cu zambetul pe buze. Parea o locuinta primitoare si confortabila ce isi astepta “spiridusii” sa indeparteze micile imperfectiuni.

                Timp de doua ore am ajutat la curatenie intr-un mod placut atat noua, voluntarilor, cat si gazdei noastre. Am inceput prin “a bate” covorul imbibat de colb si a scutura paturile ce urmau a fi asezate pe paturi.  Am spalat geamurile, cu rama de lemn alb, cu mare atentie si in timp ce stergeam praful am descoperit o inestimabila biblioteca in care Lev Tolstoi, Balzac, Shakespeare  si Jules Verne ne faceau cu ochiul.

                Desigur, in tot acest timp, am aflat povesti uluitoare, impresii si ganduri ale batranei, dar si lucruri inedite despre familia acesteia.

                Am continuat prin a curati lustrele si a sterge cu mopul parchetul . Imediat dupa ce a luat sfarsit mica noastra “operatiune”, am pregatit o cafea delicioasa la indemnul doamnei ce s-a dovedit a fi incredibil de ospitaliera.

                La plecare ne-am luat ramas bun,  iar batrana ne-a multumit satisfacuta. Ceea ce am facut alaturi de colegii mei a fost un lucru pe care cu siguranta nici noi, si nici gazda noastra nu il vom uita in curand.

                                                                                            Diana Nanu

Comments