Ştiri‎ > ‎

Povestile voluntarilor!

postat 26 apr. 2012, 08:18 de Stefan Genes   [ actualizat la 26 apr. 2012, 08:19 ]
        Ma numesc Stefana Cochior si fac voluntariat de un an, in cadrul proiectului “De la inima la inimia” ce se desfasoara la Spitalul Judetean Bacau, sectia de neurologie.  Acolo am realizat cat de importante sunt unele lucruri, carora noi, oamenii sanatosi, nu le dam atentie.

        Incerc sa merg cat de des pot la spital deoarece unii pacienti nu se pot hrani singuri sau nu se pot deplasa, iar noi, voluntarii, suntem de cele mai multe ori singurul lor ajutor.

        Sunt batrani internati acolo care nu au pe nimeni,nu au de la cine primi vizite, nu au de la cine primi o vorba buna iar cand ne vad, ne strang mana si incep sa ne povesteasca toate intamplarile care i-au marcat, bune si mai ales rele, pentru ca noi sa invatam din ele.

       Chiar nu acum mult timp, am avut ocazia sa vorbesc cu un batranel ce tocmai implinise 90 de ani. M-am mirat cand mi-a spus varsta, parea mult mai tanar si era vioi. Nu am indraznit sa-l intreb de ce se afla in spital pentru ca nu voiam sa ii reamintesc de problemele dumnealui de sanatate. Acest batranel nu a vrut sa plec de acolo pana nu mi-a povestit cateva etape importante din viata sa, vroia sa le povesteasca cuiva iar eu am fost prin preajma in acel moment.

        Facand voluntariat la spital am realizat ca oamenii care au cea mai mare nevoie de ajutor nu il cer. Exista persoane timide ce nu o sa sa-ti spuna niciodata: “Vin-o aici, am nevoie sa ma ajuti cu asta”. Tu, ca voluntar, trebuie sa te uiti cu bland si atenti la privirile pacientilor pentru ca totul incepe de aici; Zambeste si fa-i si pe ei sa zambeasca!

Comments