Ştiri‎ > ‎

Voluntarii aduc "lumina" in casele bunicilor

postat 13 apr. 2018, 09:45 de Stefan Genes
In fiecare an, in preajma sarbatorilor pascale, voluntarii FSC aduc "lumina" si aer curat in casele "bunicilor" imobilizati la pat, beneficiari ai serviciilor de ingrijire la domiciliu by FSC.
35 de voluntari au reusit sa demonstreze ce poate sa faca o implicare neconditionata. Desi pare greu de crezut, acesti adolescenti au spalat aragaze, au scuturat covoare, au sters praful, au curatat toalete, au adus fericire in sufletele acestor persoane varstnice.
E greu sa descriem starea de neputinta, de suferinta si mizeria in care unii semeni de-ai nostri traiesc. Astazi, la una din cele 10 locuinte voluntarii le-au intalnit pe toate intr-un singur loc. Pozele vorbesc de la sine : vase nespalate de zile bune cu mucegai pe ele si cu mancare stricata, covoare care nu au fost scuturate sau aspirate de zeci de ani. In ciuda acestor conditii, voluntarii nu au renuntat si au aratat tarie de caracter finalizand curatenia. Cireasa de pe tort, a fost creata de momentul cand voluntarii au fost nevoiti sa sune la 112 si sa cheme o ambulanta pentru o batranica bolnava de diabet, a carei degete de la picioare i-au fost amputate, iar cangrena extinsa provoca dureri ingrozitoare.
Vreau sa multumim acestor voluntari, eroii de serviciu ai acestui oras. Cu voi in actiune, lumea devine mai buna!

Comments