Ştiri‎ > ‎

Voluntarii de la Motoseni ...

postat 23 aug. 2011, 01:35 de Voluntari FSC

    Scoala de vara.. Motoseni .  Doua saptamani perfecte.  Ne-au trecut mii de ganduri prin cap inainte sa ajungem. “Englezii par ok’’, mi-am spus la prima sedinta.  Acum spun ‘’ Englezii sunt de nota o mie!!!’’

    Am avut emotii, imi doream sa iasa bine, sa cunosc oameni  care merita sa fie amintiti, sa comunicam si sa petrecem  timpul atat in mod util cat si placut, iar la sfarsit  sa ramanem toti cu amintiri frumoase.

    La finalul acestor doua saptamani spun ca au fost partenerii perfecti. Cand venea vorba de munca, munceam, iar cand timpul ne oferea prilej de distractie, nimeni nu dadea inapoi.  Elaine, liderul grupului, a facut ca aceasta perioada sa para ca o vacanta intre prieteni care se cunosc de-o viata. Nici restul englezilor nu s-au lasat mai prejos. Ne-am potrivit ca piesele unui puzzle. Oameni adevarati si prieteni de nadejde. Au fost mult peste asteptarile noastre. Ne-am inteles si am lucrat cum nu ne asteptam de bine.

    Printre romani, Stefan a fost sarea si piperul, plin de viata si mereu pus pe glume.  Adina a fost cea care a temperat lucrurile. Madalina, muncitoare si tacuta, avea mereu grija sa spuna lucrurilor pe nume.  Miha, dansa “cuduroo”, o companie extrem de placuta si plina de viata. Elena, a fost mereu cu zambetul pe buze , rasul ei era molipsitor. Octavian, talentat si calculat, atat la distractie cat si la munca era mereu activ. Iar eu am fost extreme de incantata sa-i am drept parteneri.

    Englezii au parut incantati dupa cele doua saptamani si cred ca nici impresiile lor nu sunt mai prejos de ale noastre.  Am vazut sinceritatea si placerea de a lucra, in ochii lor. Timpul s-a scurs pe nesimtite si cred ca s-au bucurat de compania noastra  asa cum si noi ne-am bucurat de a lor. S-au adaptat usor.  Ne-am atasat unii de altii, iar sfarsitul a fost deosebit de greu, toti plangeanu si isi doreau cu ardoare cel putin o prelungire a scolii de vara.  

    A fost o despartire grea , copiii care au fost atat de minunati, cuminti si cooperativi de-a lungul  celor 10 zile s-au acomodat destul de greu cu gandul ca totul s-a sfarsit.  Tind sa cred ca le-am adus cu adevarat un zambet sincer pe buze. S-au mai linistit putin la gandul ca vom reveni  la anul.

    Orice inceput are si un sfarsit, asa ca cel mai bine e sa ne bucuram ca s-a intamplat, decat sa plangem ca s-a terminat.

                                                                                                                                                                                                                                                                                           Elena Golai

Comments