Voluntarul lunii iulie 2011

postat 10 apr. 2012, 10:40 de Stefan Genes   [ actualizat la 10 apr. 2012, 10:46 ]


Ma  numesc  Negara Cristina si  activez in cadrul  proiectului “De la inima la inima”.Pe parcursul  activitatii  mele am intalnit foarte multi oameni care au nevoie de ajutor.Pe langa ajutorul fizic , oamenii de acolo au nevoie de sprijin moral.

Acum  cateva saptamani , am intrat intr-un salon si am intrebat daca pot ajuta pe cineva. Cativa pacienti mi-au spus sa ii dau sa manance unei doamne de acolo, fiindca ea nu putea singura. Am hranit-o , apoi a inceput sa-mi povesteasca  despre ea.Mi-a spus ca este  divortata, ca are doi copii si ca ii este foarte greu sa ii intretina deoarece are un salariu mic.Mi-a spus ce este internata de foarte mult timp la spital si ca doreste sa fie externata cat mai repede , deoarece  isi face griji pentru copiii ei care momentan sunt ingrijiti de o ruda de-a dumneaei.Pacienta se simtea foarte rau , asa ca am chemat o asistenta, insa  mi-a spus ca nu poate sa ii faca nimic.

La sfarsit ,  i-am spus doamnei ca voi veni si maine  si sa incerce sa fie mai optimista.A doua zi , am intrat si m-am apropiat de patul doamnei .Aceasta mi-a zis: ”Ce ma bucur sa te vad!De dimineata cand m-am trezit  abia asteptam sa te vad”.

Acele cuvinte m-au  impresionat foarte tare si m-au facut sa-mi dau seama cat de  important este pentru pacientii de acolo faptul ca cineva le este alaturi in clipele grele.

Comments