Inscriere scolile de vara 2013!

În lunile iulie şi august ale fiecărui an se desfășoară proiectul "Școala de vară" FSC adresate copiilor din zona rurală a județului Bacău. În fiecare an la acest proiect participă pe de o parte sute de copii din satele dezavantajate din Bacău, iar pe cealalta parte, în calitate de organizatori tineri voluntari ai Fundaţiei de Sprijin Comunitar, dar şi din Marea Britanie de la organizaţiile Libra si Cast.

Școala de vară este un proiect ce își propune reducerea abandonului școlar din zona rurală, dobândirea unor valori sănătoase, cunoșterea reciprocă, stabilirea de viitoare contacte și proiecte, deprinderea unor abilități și competențe în ceea ce presupune munca în echipă, comunicare, abilități practice de viață etc.

Școala de vară FSC este un proiect cu multiple valenţe educative adresat în acelaşi timp copiilor din zonele rurale din jurul Podu Turcului, dar şi liceenilor voluntari din oraşul Bacău. Voluntarii FSC impreuna cu cei din Marea Britanie organizează și susțin în această perioadă activităţi educative, cluburi tematice, jocuri, toate avand ca obiectiv oferirea unei vacanţe active si interesante unor copii pentru care vara înseamnă în mod tradiţional munca la camp cot la cot cu părinţii lor.

Se desfășoară cluburi de pictură, sport, creație, muzică și dans, engleză și calculatoare, acolo unde dotările permit.

Pe lângă acestea sunt organizate diverse jocuri, menite să dezvolte spiritul de echipă, disciplina, spiritul competițional și fair-play-ul.

La sfârșitul fiecărei săptămâni sunt premiați cei mai activi copii cu rezultate deosebite și cu o buna participare la activități pe parcursul săptămânii.

Activitățile zilnice se desfășoară între orele 8-14.

In acest an taxa de participare este de 100 Ron, pentru o de scoala de vara . Banii vor acoperi costurile de masa si transport pana in satul cu pricina!