Voluntarul lunii iulie 2011

Data postării: Apr 10, 2012 5:40:57 PM

Ma numesc Negara Cristina si activez in cadrul proiectului “De la inima la inima”.Pe parcursul activitatii mele am intalnit foarte multi oameni care au nevoie de ajutor.Pe langa ajutorul fizic , oamenii de acolo au nevoie de sprijin moral.Acum cateva saptamani , am intrat intr-un salon si am intrebat daca pot ajuta pe cineva. Cativa pacienti mi-au spus sa ii dau sa manance unei doamne de acolo, fiindca ea nu putea singura. Am hranit-o , apoi a inceput sa-mi povesteasca despre ea.Mi-a spus ca este divortata, ca are doi copii si ca ii este foarte greu sa ii intretina deoarece are un salariu mic.Mi-a spus ce este internata de foarte mult timp la spital si ca doreste sa fie externata cat mai repede , deoarece isi face griji pentru copiii ei care momentan sunt ingrijiti de o ruda de-a dumneaei.Pacienta se simtea foarte rau , asa ca am chemat o asistenta, insa mi-a spus ca nu poate sa ii faca nimic.

La sfarsit , i-am spus doamnei ca voi veni si maine si sa incerce sa fie mai optimista.A doua zi , am intrat si m-am apropiat de patul doamnei .Aceasta mi-a zis: ”Ce ma bucur sa te vad!De dimineata cand m-am trezit abia asteptam sa te vad”.

Acele cuvinte m-au impresionat foarte tare si m-au facut sa-mi dau seama cat de important este pentru pacientii de acolo faptul ca cineva le este alaturi in clipele grele.